Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeş au oprit ieri în trafic, pe DN 7, în Băiculești, un șofer de maxi-taxi care circula cu 96 de km pe oră. Microbuzul efectua curse regulate de transport de călători pe ruta București – Curtea de Argeș.

În urma verificărilor ulterioare, polițiștii au constatat că în maxi-taxi se aflau mai mulți pasageri decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare, nefiind respectate măsurile de distanțare.

Șoferul, în vârstă de 55 de ani, din comuna Valea Danului, a fost amendat cu 10.305 lei. A primit două sancțiuni contravenționale și un avertisment:

-o sancţiune contravenţională în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, împreună cu 6 puncte penalizare, ca urmare a depăşirii cu mai mult de 40 de km pe oră a limitei legale de viteză de pe sectorul de drum pe care a fost depistat;
-o sancţiune contravenţională în valoare de 9.000 de lei, conform HG 69/2012 privind transportul rutier de persoane şi mărfuri, ca urmare a faptului că în autovehicul se găseau cu 5 pasageri peste numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare, respectiv 24+1;
-o sancţiune cu avertisment, ca urmare a nerespectării prevederilor art. 3, alin 1 din H.C.J.S.U. Argeș nr. 56/2020, raportat la prevederile art. 66, lit. a din Lg. 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *