Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal deschis pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale și, respectiv, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit anchetatorilor, din anul 2018 și până în prezent, mai multe persoane din județul Maramureș au contrafăcut permise de conducere, astfel încât acestea să pară a fi fost eliberate de autoritățile din Cehia.

Pentru vânzarea permiselor auto false, infractorii din Maramureș și-au luat complici din comuna argeșeană Berevoești. Complicii din Argeș convingeau „clienții” – cumpărători fără școală – că permisele de conducere ar fi autentice și că nu vor întâmpina probleme din partea autorităților în cazul în care acestea le vor fi verificate.

Pentru administrarea probatoriului, ieri au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite, dintre care două în Maramureș și trei în Argeș.

După administrarea probatoriului, aseară a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a unui bărbat de 42 de ani din Berevoești, a unui alt bărbat, de 43 de ani, și a unei femei de 40 de ani, ultimii doi din localitatea Giulești, județul Maramureș. Cei trei vor fi prezentați astăzi Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de luare împotriva lor a unor măsuri preventive.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.