Penny Market anunță retragerea de la comercializare și rechemarea de la consumatori a unui lot din produsul Hanul Boieresc – Cremă de păstrav condimentată 150 g. Motivul: în lotul respectiv a fost depistată o bacterie (Listeria monocytogenes) care poate provoca listerioza. Aceasta este o boală potenţial gravă, mai ales pentru femeile gravide, persoanele în vârstă și cele cu imunitate scăzută:

Lotul cu probleme a fost la vânzare și în magazinele Penny din Pitești de la VIVO! Mall, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu și de pe Calea Drăgășani, în magazinul de pe bulevardul Dacia din Mioveni și în magazinul de pe strada Traian din Câmpulung.

„Producătorul Doripesco SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes.

Pentru protejarea sănătății consumatorilor, REWE România retrage de la comercializare, recheamă produsul Hanul Boieresc – Cremă de păstrav condimentată 150 g, lot 10112021, data de expirare 10.12.2021, și recomandă persoanelor care au achiziționat produsul din lotul menționat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în orice magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această bacterie poate provoca listerioza, infecție care poate avea consecințe nedorite asupra sănătății în special a femeilor gravide, copiilor mici, persoanelor în vârstă sau cele cu un sistem imunitar scăzut.

Persoanele care au consumat acest lot de produs și care prezintă febră, dureri musculare, diaree sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum”, anunță Penny într-o informare dată publicității de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Distribuie
  • Alertă alimentară. Clienții Penny Market, avertizați

    Două sortimente de înghețată au fost retrase de producător de la comercializare, „ex…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *