Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș deschis pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2 iunie-31 august 2016, un bărbat de 53 de ani din comuna Mozăceni, în calitate de administrator al unei firme, a înregistrat în evidențele contabile ale societății 64 de facturi fiscale reprezentând achiziții fictive, în valoare totală de 246.348 de lei.

De asemenea, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat și pentru a genera o compensare/deducere ilegală de TVA, bărbatul a generat documente justificative prin care a creat o aparență de legalitate presupuselor achiziții. A adus astfel bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 88.686 de lei (TVA și impozit pe profit).

Pe parcursul urmăririi penale, debitul principal a fost achitat.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *