Administratorul unei asociații de proprietari din Câmpulung Muscel a furat ca în codru, ani la rând, din banii asociației. Până când, într-un târziu, proprietarii au realizat cu cine au de-a face și au sesizat Poliția.

Ancheta a fost instrumentată și recent finalizată de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Anchetatorii au adunat probe și au stabilit că, în perioada ianuarie 2014-februarie 2019, administratorul și-a însuşit mai multe sume de bani prin retrageri de numerar din contul bancar aparținând asociației și prin înregistrarea în registrul de casă a unor plăți mai mari decât cele înscrise în documentele justificative care au stat la baza efectuării operațiunilor.

Prejudiciul, care s-a ridicat la 63.000 de lei, a fost recuperat în totalitate prin dispunerea unor măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile ale individului.

Bărbatul, în vârstă de 79 de ani, din Câmpulung Muscel, va fi trimis în judecată pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată. Pentru cea mai gravă dintre aceste infracțiuni, respectiv delapidare în formă continuată, câmpulungeanul ar risca până la 10 ani de închisoare dacă justiția va da în cazul său verdictul „vinovat”. Mulțumită vârstei înaintate, pedeapsa ar urma să fie mai blândă. (Foto: descriptiv. Sursa: playtech.ro)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *