Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o informare prin care anunță intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei în zonele joase și predominant ninsori la munte. Informarea este pentru perioada 24 ianuarie, ora 16:00 – 26 ianuarie, ora 10:00.

Potrivit ANM, începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie) aria precipitațiilor va fi în extindere treptată, iar temporar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori) și mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie), pe alocuri, depuneri de polei.

În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local, și în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării.

De asemenea, ANM a emis și un cod galben de viscol pentru zona montană înaltă (altitudini de peste 1.700 de metri), inclusiv pentru zona de munte din județul Argeș. Interval de valabilitate: 24 ianuarie, ora 18:00 – 26 ianuarie, ora 10:00. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *