O informare și un cod galben au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 12:00 – 25 martie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate: precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece. 

Vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării se va semnala brumă.

COD GALBEN

Zone afectate: Moldova și nord-estul Munteniei. Interval de valabilitate: 23 martie, ora 12:00 – 24 martie 2021, ora 18:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. 

În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse de peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Zone afectate: Carpații Meridionali și local Carpații Orientali. Interval de valabilitate: 23 martie, ora 18:00 – 24 martie 2021, ora 21:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ și viscol în zona înaltă. 

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1.500 de metri vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă la sub 100 de metri.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *