Argeșul va intra sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă și vijelii, potrivit unei avertizări emise în această dimineață de către Administrația Națională de Meteorologie.

Cod galben

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 10:30 – 7 iulie, ora 12:00.

În centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată: ploi torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Cod portocaliu

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă și vijelii. Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 12:00.

În jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia (inclusiv în județul Argeș) și nord-estul Olteniei vor fi averse, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.