Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș a deschis dosar penal pentru înșelăciune în cazul avalanșei de la Cabana Capra, de pe Transfăgărășan. Deocamdată, dosarul a fost deschis in rem, cu privire la faptă, nu cu privire la cineva anume.

Poliția Argeș a informat, cu puțin timp în urmă: „În continuarea verificărilor cu privire la evenimentul care a avut loc în noaptea de 4 spre 5 februarie anul curent pe DN 7C în zona unei unități de cazare turistică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș desfășoară cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, conform articolului 244 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării conducătorilor autovehiculelor care au fost avariate ca urmare a producerii avalanșei, pentru eliberarea autorizațiilor de reparație auto și luarea măsurilor legale care se impun. Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică și au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora pentru constatarea avariilor și întocmirea documentelor legale”.

Surse din rândul anchetatorilor spun pentru Pitești 24 că infracțiunea de înșelăciune în acest caz se referă la posibila neinformare în prealabil a turiștilor de către responsabilii Cabanei Capra asupra avertizărilor meteorologice de vreme severă din zonă și a pericolului de avalanșe în perioada respectivă. Procurorii anchetează dacă în condițiile în care au avut cunoștință despre avertizări și riscul de producere de avalanșe, responsabilii cabanei i-au lăsat, totuși, pe turiști să vină la unitatea de cazare, cabana încasând banii pe sejururi. De asemenea, procurorii anchetează dacă responsabilii Cabanei Capra le-au ascuns turiștilor faptul că porțiunea din Transfăgărășan către unitatea de cazare este închisă, legal, pe perioada sezonului rece din motive de siguranță.

Cabana Capra, reamintim, este a magnatului Gheorghe Badea. Se află la o altitudine de aproape 1.600 de metri, în golul alpin, pe Transfăgărășan, la kilometrul 108, în județul Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *