Filarmonica Pitești organizează joi, 11 martie 2021, de la ora 19:00, concertul vocal-simfonic extraordinar aniversar 100 de ani – Astor Piazzolla. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, vor reveni solista Analia Selis și pianistul Mariano Castro.

În program: Ástor Piazzolla – Regreso al amor, Vuelvo al sur, Jacinto chiclana, Siempre se vuelves a Buenos Aires, Invierno Porteño, Los paraguas de Buenos Aires, Fuga misterio, Oblivion, Balada para un loco, Milonga del angel, Verano Porteño, Michelangelo 70, Chiquilin de bachin, Libertango, Milonga de la anunciacion. Orchestrațiile îi aparțin lui Mariano Castro.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Filarmonicii George Enescu din București și al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca și Arad.

Originară din Argentina, cu cetățenie română, Analia Selis este una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc. Este absolventă a Universității de Muzică din San Miguel de Tucumán (diplomă de educatoare de muzică, 1998) și a Longy School of Music din Boston (diplomă de vocal performance, 2002). La un an de la stabilirea sa în România (2004), a câștigat locul al III-lea la Festivalul Internațional de la Brașov Cerbul de Aur, unde a reprezentat Argentina. Devenind extrem de cunoscută în lumea muzicii latino-pop din România, a participat la emisiuni, a înregistrat materiale pentru radio și televiziune și a cântat pe cele mai reprezentative scene ale țării. A reprezentat România la ABU Radio Song Festival (Beijing, China).

Muzician, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru al unor formaţii, argentinianul Mariano Castro, stabilit în România în 2013, abordează stiluri muzicale diferite: tango, jazz, rock, muzică clasică. A absolvit Conservatorul Muzical Melani din Buenos Aires, unde a studiat atât chitara, cât şi pianul. După absolvire, a fost profesor de pian şi chitară la aceeaşi universitate şi a condus cursuri de master despre interpretarea tangoului. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Fiind un concert extraordinar, prețul unui bilet este de 50, 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii. Ca urmare a pandemiei, vor fi vândute bilete până la limita a 30% din capacitatea sălii.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *