Nordul județului Argeș este vizat de o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică și de vânt, emisă cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie.

COD GALBEN 1

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00.

În intervalul de timp menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. Interval de valabilitate: 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00.

Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu ploi torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de peste 40…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

COD GALBEN 2

Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Interval de valabilitate 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00.

Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele  vor depăși 80…100 km/h, și temporar în sudul și estul Transilvaniei, cu viteze în general de 55…65 km/h.

Notă: Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *