Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o informare și un cod galben.

Informare

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 10:00 – 15 ianuarie, ora 20:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.

Notă: pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie), se va forma polei în nord, centru și nord-est.

Cod galben

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 18:00 – 15 ianuarie, ora 20:00. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului.

În Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări, cu rafale care vor depăși 90…110 km/h, și zăpada va fi spulberată.

Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie), vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei, unde vitezele vor depăși 55…65 km/h.

Notă: din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie), în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *