Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață o informare și un cod galben, codul vizând și zona de munte a județului Argeș.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 6 ianuarie, ora 14:00 – 9 ianuarie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

În intervalul de timp menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei și a Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (6 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1.400 de metri precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40…60 km/h.

Notă: până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații, mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 ianuarie, ora 18:00 – 7 ianuarie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1.400 de metri, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, și va fi viscol care va determina scăderea semnificativă a vizibilității. (Foto: descriptiv. Sursă: vrancea24.ro)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *