Un nou focar de pestă porcină africană la porci domestici a fost depistat în județul Argeș. Focarul a afectat o exploatație nonprofesională din comuna Bradu (satul Bradu), localitate învecinată cu Piteștiul.

23 de porci au fost sacrificați și neutralizați prin îngropare, conform procedurilor. „Probabilitatea contaminării o reprezintă paiele recoltate anul acesta și/sau cetățenii care au venit să cumpere porci de la proprietar”, precizează pentru Pitești 24 directorul executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș, Sorin Sorescu.

Este al doilea focar de pestă porcină africană la porci domestici înregistrat în Argeș în această lună, după cazul din comuna Rătești (satul Tigveni) – aici amănunte.

Cele două focare sunt primele de acest fel din Argeș după o pauză de câteva luni, precedentul focar fiind depistat în luna martie a anului curent.

„Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul României, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș este în stare de alertă maximă”, anunță Sorin Sorescu. (Sursă foto: Adevărul)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *