Ca urmare a sesizării unui posibil episod de toxiinfecție alimentară la Spitalul de Psihiatrie Murgeni din județul Vaslui, autoritățile sanitare veterinare locale au declanșat o alertă pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje pentru toate tipurile de produse alimentare consumate de pacienții care au decedat sau care s-au îmbolnăvit.

DSVSA anunță că a fost declanșată o alertă și în Argeș: „În județul Argeș, dintre posibilele produse alimentare incriminate în producerea îmbolnăvirilor, a fost primită cantitatea de 810 kg file pangasius congelat, lot VN018VI241 (origine Vietnam), de la un depozit din județul Arad într-un depozit autorizat din municipiul Pitești (n.r. – depozitul Indcarf S.A. de pe strada Depozitelor).

Din cantitatea primită, în urma controlului efectuat, a fost găsită pe stoc cantitatea de 464,4 kg – care rămâne sub sechestru sanitar veterinar până la aflarea rezultatului analizelor efectuate – restul de 345,6 kg fiind comercializată către alți agenți economici sau persoane fizice. Acest fapt a condus la declanșarea unei alerte și la nivelul județului Argeș.

DSVSA Argeș, prin structurile de specialitate, va lua toate măsurile impuse de legislația sanitară veterinară în vigoare, astfel încât sănătatea publică să nu fie afectată”.

Amintim că trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni din județul Vaslui au murit, iar alte zeci s-au îmbolnăvit după ce au mâncat pește din pomana primită de la o mănăstire din zonă. Cauza deceselor și a îmbolnăvirilor încă nu a fost clar stabilită, dar autoritățile au intrat în alertă și verifică distribuirea și comercializarea și în alte județe a tipurilor de produse alimentare posibil vinovate pentru tragedie.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *