Într-o ședință omagială desfășurată ieri, 3 aprilie, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române cu ocazia sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș i-a fost conferită Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

Distincția a fost acordată de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, „pentru servicii și fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Ministerului Afacerilor Interne”.

În același timp și cu același prilej, la sediul Jandarmeriei Argeș a fost organizată o festivitate în cadrul căreia șase jandarmi argeșeni au primit distincții „pentru spiritul civic și umanitatea de care au dat dovadă”.

Emblema de merit pentru acțiuni umanitare clasa I

-plutonierului adjutant Flavius Preda, care a intervenit pentru limitarea efectelor unei explozii urmate de incendiu, salvând viața unui bărbat surprins de flăcări (aici amănunte).

Emblema de merit pentru acțiuni umanitare clasa a III-a

-plutonierului adjutant șef Marian Mincu, plutonierului adjutant șef Robert Nistor și plutonierului Ana Crăciun, care au găsit un bărbat dispărut în urmă cu nouă ani și apoi, aflându-se în timpul lor liber, l-au condus pe acesta până în localitatea lui de domiciliu, pentru a-și regăsi familia (aici detalii);

-plutonierului Vlăduț Mucenic și plutonierului adjutant șef Ilie Tudor, care au intervenit pentru descarcerarea unei persoane în urma unui accident rutier produs chiar în fața lor, salvându-i astfel viața.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *