Update, 29 septembrie 2022, ora 16:45

Scumpirea a fost aprobată de Consiliul Local. De la 1 octombrie, piteștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor plăti 433,79 de lei (la care se adaugă TVA) pe gigacalorie.

Știrea inițială, 27 septembrie 2022, ora 11:30

Joi, 29 septembrie 2022, Consiliul Local Pitești va aproba majorarea prețului pe care populația din municipiu îl plătește pentru energia termică (pentru apă caldă și căldură) furnizată în sistem centralizat.

Noul preț propus este de 433,79 de lei (la care se adaugă TVA) pe gigacalorie. Precizăm că noul preț va intra în vigoare pe 1 octombrie 2022.

Amintim că iarna trecută, în Pitești, ultimul preț facturat pentru populație a fost de 339,71 de lei (inclusiv TVA) pe gigacalorie. A fost prețul cu TVA redus de la 19% la 5% pe o perioadă de 4 luni. TVA a fost scăzută prin hotărâre de Guvern. Înainte de respectiva hotărâre de Guvern, fără TVA redusă, piteștenii au plătit 385 de lei pe gigacalorie (inclusiv TVA).

Motivul majorării de acum îl reprezintă scumpirile la gaze și energie electrică, scumpiri care, la rândul lor, au crescut prețul de producere a energiei termice la Termo Calor Confort, societatea de termoficare a municipalității piteștene.

Înainte de perioada de debranșare din vara acestui an, în Pitești la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic erau racordate în jur de 20.000 de apartamente.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *