Update, 29 septembrie 2022, ora 16:00

Cu doar două abțineri, Consiliul Local a adoptat proiectul.

Știrea inițială, 24 septembrie 2022, ora 19:00

Vechiul gard exterior, dinspre strada Nicolae Dobrin, al cimitirului „Sf. Gheorghe” din Pitești va fi demolat. În locul său va fi montat un nou gard, din panouri prefabricate din marmură recompusă.

Administrația Domeniului Public (ADP) Pitești propune înlocuirea actualei împrejmuiri a cimitirului „Sf. Gheorghe”, cel mai mare cimitir din municipiu, pe o lungime de circa 254 de metri. Costul este estimat la 705.655 de lei, cu TVA (echivalentul a aproape 143.000 de euro). Investiția va fi finanțată din bugetul local.

Potrivit raportului pentru aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI), documentație realizată de SC Silvora Tera SRL, fiecare dintre panourile prefabricate din marmură recompusă va avea o lungime de 1,77 de metri și o înălțime de 1,50 de metri. De asemenea, documentația prevede o poartă metalică pentru acces auto și o poartă pietonală. Amănunte tehnice, în imaginea de mai jos:

Primăria vrea înlocuirea vechiului gard pentru că acesta s-ar fi degradat și ar exista porțiuni cu probleme structurale, porțiuni care ar risca să cadă. „O investiție mai durabilă în timp și care asigură un aspect estetic potrivit zonei”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru viitorul nou gard al cimitirului „Sf. Gheorghe” va fi supusă dezbaterii și votului în ședința de joi, 29 septembrie 2022, a Consiliului Local Pitești.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *