Update, ora 10:00

Primarul Capitalei Federației Ruse spune că la uzina din Moscova cumpărată de la Renault vor fi fabricate pe viitor automobile Moskvitch. Populară în URSS în anii 80, marca și-a încetat activitatea la începutul anilor 2000.

Știrea inițială, ora 09:10

Renault Group și-a vândut activitățile din Rusia către entități ale statului rus.

Consiliul de Administrație al Renault Group a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor cu privire la cedarea 100% a uzinei Renault Rusia către Primăria Moscova şi a întregului capital deținut de Grup la AvtoVAZ (67,69%) către NAMI (Institutul Central rus de Cercetare şi Dezvoltare a Automobilelor şi Motoarelor).

Potrivit Renault, încheierea acestor tranzacții nu este supusă niciunei condiții, toate autorizațiile necesare fiind deja obținute.

Acordurile prevăd o opțiune de răscumpărare de către Renault Group a participaţiei sale în cadrul AvtoVAZ, care poate fi exercitată în anumite perioade în cursul următorilor șase ani.

„Azi am luat o decizie dificilă, dar necesară, în deplină responsabilitate faţă de cei 45.000 de salariați pe care îi avem în Rusia, în dorința de a menține performanța Grupului şi a posibilității de a reveni în viitor în această țară, într-un context diferit. Am încredere în capacitatea Renault Group de a accelera transformarea sa şi de a-şi depăși obiectivele pe termen mediu”, declară Luca de Meo, CEO al Grupului Renault.

Renault, compania mamă a Dacia, decisese anterior să își suspende activitățile la uzina sa din Moscova și la uzinele AvtoVAZ începând din 23 martie 2022, pe fondul sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *