Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au finalizat cercetările în dosarul penal de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată, care îi vizează pe Dan Stănescu, „Regele Internaţional al tuturor Romilor Creştini de Pretutindeni”, și membri ai familiei sale.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada octombrie 2020-martie 2021, Dan Stănescu, fratele acestuia, fiul lui și nora sa, prin intermediul a trei societăți comerciale, „ar fi indus și menținut în eroare Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș”, potrivit Biroului de presă al Poliției Județene.
Conform sursei citate, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), firmele respective ar fi recrutat zeci de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat acte de încadrare în muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul ar fi fost să obțină subvenții de la stat, pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Prejudiciul adus statului a fost estimat de anchetatori la aproape 242.000 de lei. Din această sumă, au fost recuperați 35.000 de lei, pentru restul prejudiciului fiind instituite măsuri asigurătorii asupra unor imobile deținute de cei vizați de anchetă.
„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2020-martie 2021, patru persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani, toate din Costești, prin intermediul a trei societăți comerciale, ar fi indus și menținut în eroare Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș cu ocazia încheierii și derulării unor convenții având ca obiect acordarea a 50% din salariul angajaților pentru o perioadă de 12 luni (conform O.U.G. 92/2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2).
Reprezentanții celor trei societăți ar fi susținut în mod nereal, prin întocmirea și depunerea unor foi colective de prezență și state de plată, că, în perioada octombrie 2020-februarie 2021, 59 de angajați s-ar fi prezentat la serviciu, ar fi desfășurat efectiv activități în beneficiul angajatorului și ar fi fost remunerați pentru serviciile prestate.
Prejudiciul a fost stabilit la suma de 241.887 de lei, din care a fost recuperată în numerar suma de 35.000 de lei, iar pentru restul prejudiciului au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor imobile deținute de cei în cauză”, informează Biroul de presă al Poliției Argeș.
Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.
Amintim că în urmă cu un an anchetatorii au făcut percheziții în acest dosar, la sediile firmelor incriminate și la domiciliul lui Dan Stănescu. Ulterior perchezițiilor, cei trei bărbați au fost arestați preventiv, în timp ce femeia a primit control judiciar. (Sursă foto: Facebook)