Astăzi a avut loc în Pitești recepția finală a lucrărilor la șase stații Publitrans aferente celor trei linii de autobuz funcționale din septembrie anul trecut:
-linia 5C Trivale – Depozitelor (Subansamble Auto);
-linia 13C Războieni – Depozitelor (Subansamble Auto);
-linia 13D Războieni – Gară Sud – Depozitelor.
Cost, conform Primăriei Pitești: 771.486,29 de lei (circa 155.000 de euro).
Trei dintre cele șase stații sunt, de fapt, doar locuri marcate cu totem (spațiul nu a permis amplasarea unor stații de așteptare cu bănci, acoperite, susține Primăria Pitești): în zonele Publitrans, Holcim și Subansamble Auto. Alte două stații sunt la Casa de Pensii și, respectiv, zona Electrica. O a șasea stație este în zona Pieței Ceair.
Potrivit Primăriei, principalele lucrări executate au fost următoarele:
-realizarea fundațiilor;
-montarea structurilor și a copertinelor metalice;
-montarea panourilor și a învelitorilor din sticlă securizată;
-montarea locurilor pentru băncuțe, din profile metalice galvanizate și dimensionate corespunzător;
-adaptarea pentru persoanele cu dizabilități, respectiv dotarea cu benzi tactile conform specificațiilor normelor în vigoare;
-sistematizarea cu asfalt sau pavele a zonei stației;
-dotarea cu panouri laterale pentru informarea călătorilor;
-dotarea cu un punct de acces multi USB pentru încărcarea bateriei dispozitivelor mobile, încorporat într-un panou informativ;
-racordare la rețeaua de electricitate;
-dotarea stațiilor cu camere video de supraveghere și coșuri de gunoi;
-execuția branșamentelor electrice, inclusiv a racordurilor interioare până la corpurile de iluminat.
Lucrările au fost executate de SC C.S.V. Infratech SRL (lider) și SC Europpan Prod SA (asociat), cu terți susținători SC Euromateria SRL și SC Globexterra SRL și subcontractanți SC Mondo Com SRL, SC Sigma Mobility Engineering SRL și SC Smart Services CNS SRL.
Amintim că DNA s-a autosesizat în scandalul prețurilor exorbitante plătite pentru proiectarea și construirea celor 99 de noi stații Publitrans din Pitești, investiție realizată cu fonduri europene. La sfârșitul lunii iunie a acestui an, primarul Cristian Gentea a fost chemat la DNA – aici amănunte. Cu doar câteva săptămâni înainte, la începutul aceleiași luni, Pitești 24 a cerut public DNA să facă lumină în acest caz – aici subiectul pe larg.
Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.