Update, 28 septembrie 2023, ora 09:50

La CNAIR au fost depuse ofertele pentru atribuirea contractului în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi pe sens a autostrăzii A1 București-Pitești și a autostrăzii A2 pe sectorul București-Fundulea și în vederea revizuirii studiului de fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a a autostrăzii A3 pe sectorul Moara Vlăsiei-Dumbrava.

Până la termenul limită, au depus oferte următoarele firme:

-Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial S.A. (Spania, filiala din București);

-Asocierea Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL (Șimleu Silvaniei) – Prospect Drill SRL (București) – Creative Road Design SRL (București);

-Asocierea Eurocerad International SRL – Specialist Consulting SRL (ambele din București);

-Total Business Land (Alba Iulia).

În perioada următoare, comisia de evaluare de la CNAIR va analiza ofertele.

Durata contractului este de 18 luni. Valoarea estimată se ridică la 29.778.632 de lei plus TVA. Sursa de finantare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Știrea inițială, 22 februarie 2023, ora 19:20

Autostrada București-Pitești ar urma să fie lărgită la 3 benzi pe sens. Anunțul a fost făcut astăzi de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Deocamdată, proiectul este în fază incipientă.

„A fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3.

Lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor se prevede a se realiza pentru următoarele sectoare de drum:

-Autostrada A1 București-Pitești integral (109,6 km);

-Autostrada A2 pe sectorul de drum București-Fundulea;

-Autostrada A3 pe sectorul de drum Moara Vlăsiei-Dumbrava.

Obiectivul general al proiectului constă în sporirea eficienței tehnico-economice a rețelei de transport din România și în îmbunătățirea vitezei de călătorie și a condițiilor traficului de mărfuri.

Durata contractului este de 18 luni, în care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate.

Sursa de finanțare este constituită din fonduri externe nerambursabile”, potrivit sursei citate.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *