Update, 23 iunie 2024, ora 20:10

Doi dintre candidați s-au retras. Au rămas în cursa pentru funcția de președinte al USR 4 candidați: Elena Lasconi, Cristian Seidler, Radu Hossu și Vasile Gabriel Filip.

Update, 19 iunie 2024, ora 12:40

6 candidați au fost validați și au intrat în competiția internă pentru funcția de președinte al USR. Ceilalți 4 care se înscriseseră inițial nu au îndeplinit condițiile statutare și au fost eliminați. Iată care sunt cei 6 candidați validați:

1.Elena Lasconi – 52 de ani, Câmpulung, Argeş

Este de profesie economist, cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020 este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024.

În primul său mandat de primar a început proiecte de peste 400 de milioane de lei, bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 de km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani.

Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019.

2.Cristian Seidler – 43 de ani, Sectorul 5, Bucureşti

Este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

În primul său mandat de deputat a inițiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și a obținut, prin lege, publicarea de două ori pe an a tuturor veniturilor salariale ale angajaților la stat.

Înainte de a deveni parlamentar a urmat cursuri în domeniul resurselor umane și a avut o carieră de peste 10 ani în această branșă.

A absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea (2003) și a fost liderul studenților la Drept din ELSA România.

Cristian Seidler activează în filiala USR Sector 5, fiind membru din 2016.

3.Radu Hossu – 38 de ani, Brașov

Are o experiență de peste 10 ani în marketing comercial și de 8 ani în comunicare și consultanță politică.

S-a implicat activ în sprijinirea Ucrainei încă de la începutul războiului declanșat de Rusia, prin relatări de pe front și prin ajutoare pentru civilii și militarii ucraineni. Pentru implicarea sa, a fost decorat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de Armata Ucraineană.

A fost președintele Asociației Pro Democrația Brașov și a fost implicat, de asemenea, în organizarea în Brașov a protestelor în cazul tragediei de la Colectiv și al OUG 13.

Radu Hossu activează în filiala USR Brașov, fiind membru din 2020.

4.Vasile Dincă – 51 de ani, Florești, Cluj

Are mai mulți ani de experiență în consultanță politică și a contribuit la dezvoltarea unor baze de date esențiale pentru campanii electorale și a unui call center.

Implicarea sa politică a fost marcată de un angajament constant față de integritate, de onestitate și de o susținere permanentă pentru promovarea transparenței, a corectitudinii și a binelui comun.

Vasile Dincă activează în filiala USR din comuna Florești, județul Cluj, fiind membru din 2019.

5.Luiza Oancea – 33 de ani, Marea Britanie, Diaspora

Este licențiată în managementul afacerilor. După încheierea studiilor, a lucrat în domeniul marketingului și are mai mulți ani de experiență în resurse umane.

În prezent lucrează ca responsabil social media și marketing la Atlantic London, o companie care le oferă servicii de consultanță celor care vor să studieze în Marea Britanie.

Luiza Oancea activează în filiala USR Diaspora, fiind membră din 2024.

6.Vasile Gabriel Filip – 46 de ani, Constanța

Este expert IT certificat. A avut mai multe funcții în acest domeniu, de la poziții de execuție până la funcția de director, și a activat, de asemenea, ca antreprenor.

A avut proiecte în mai multe județe din țară, dar și în Republica Moldova și în străinătate.

Este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, fiind inginer în Electromecanică Navală.

Vasile Gabriel Filip activează în filiala USR Constanța, fiind membru din 2019.

Știrea inițială, 17 iunie 2024, ora 12:25

10 persoane și-au depus candidatura pentru funcția de președinte al USR:

1.Elena Valerica Lasconi, 52 de ani, Câmpulung, Argeş;

2.Cristian Gabriel Seidler, 43 de ani, Sectorul 5, Bucureşti;

3.Radu Mihai Hossu, 38 de ani, Brașov;

4.Gabriel-Mugur Dumitrescu, 54 de ani, Ploieşti, Prahova;

5.Vasile Dinca, 51 de ani, Floreşti, Cluj;

6.Luiza Oancea, 33 de ani, Marea Britanie, Diaspora;

7.Adrian-Ştefan Dudu, 31 de ani, Craiova, Dolj;

8.Eduard Ene, 24 de ani, Craiova, Dolj;

9.Doru Valentin Ilie, 25 de ani, Sectorul 6, București;

10.Vasile Gabriel Filip, 46 de ani, Constanța.

Pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă. Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.

Noul președinte USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul.

După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai viitorului noul Birou Național vor fi aleși la Congresul partidului, convocat de președintele demisionar Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *