Administrația Națională de Meteorologie a emis, cu puțin timp în urmă, avertizări cod galben de instabilitate atmosferică, ploi și vânt, avertizări care vizează și întreg județul Argeș.

MESAJ 1

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Interval de valabilitate: 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00.

În Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în regiunile sud-estice.

MESAJ 2

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00.

În vestul, nordul și centrul țării temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Notă: Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Interval de valabilitate 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00.

Începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile.

În sudul, sud-estul, centrul și nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *