O nouă informare și un nou cod galben care vizează întreg județul Argeș au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie.

INFORMARE

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Pe parcursul zilei de joi (10 iunie), în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *