Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, fac la această oră 5 percheziții domiciliare în Pitești, Ștefănești și Mărăcineni. Perchezițiile se desfășoară la locuințele unor persoane bănuite de obținerea unor împrumuturi prin folosirea unor documente false. Până în prezent, prejudiciul a fost estimat la 360.000 de lei.

Infracțiunile vizate sunt fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada septembrie-noiembrie 2021, trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 și 54 de ani, au întocmit în fals și au folosit 46 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care au atestat că acestea au calitatea de salariați, obținând astfel 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

18 persoane vor fi duse la Poliție pentru audieri.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române. La percheziții participă și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și specialiști criminaliști. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *