O femeie de 45 de ani din Mioveni a fost prinsă pe 1 decembrie în flagrant delict de polițiștii argeșeni. Femeia ar fi introdus în țară obiecte vestimentare și parfumuri contrafăcute și bijuterii care nu au fost supuse controlului vamal.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie-decembrie 2021, femeia ar fi oferit spre vânzare, mai ales pe platforme de comerț on-line, obiecte de îmbrăcăminte, genți, portofele și parfumuri purtând însemnele unor mărci consacrate – mărfuri contrafăcute, precum și bijuterii din metale prețioase care nu au fost supuse regimului vamal.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, au realizat o acțiune de depistare în flagrant delict în momentul în care persoana în cauză a revenit în țară cu mai multe colete, care conțineau articole vestimentare (geci, bluze, treninguri, tricouri), genți și portofele și recipiente cu parfum susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele și modelele referitoare la mărcile înregistrate, precum și bijuterii din metale prețioase susceptibile a proveni din contrabandă”, informează Poliția Argeș.

În continuare, polițiștii au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie în județul Argeș, la câteva locuințe și la punctele de lucru ale unei societăți comerciale.

În urma perchezițiilor și a flagrantului, au fost descoperite și ridicate 291 de articole vestimentare (geci, bluze, treninguri, tricouri), 43 de genți și portofele, 45 de recipiente de 50 de ml și 100 de ml cu parfum contrafăcut, 84 de bijuterii din metale prețioase, în greutate totală de 220 de grame, și 600 de țigări care nu aveau timbru emis de autoritățile române.

De asemenea, la punctul de lucru al unei societăți au fost găsite și ridicate 5 colete, ambalate în saci de plastic de 250 de litri, care ar conține articole vestimentare și parfumuri contrafăcute.

5 persoane au fost duse la sediul Poliției pentru audieri. „După administrarea probatoriului, urmează să fie luate măsurile legale care se impun”, precizează sursa citată.

Acțiunea, la care au participat și specialiști ai Serviciului Criminalistic Argeș, a beneficiat de sprijinul Biroului de Operațiuni Speciale Pitești.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *