În comuna argeșeană Cocu, un Monument al Eroilor a fost reabilitat la inițiativa consilierilor locali USR Codruț Bădescu și Robert Ștefănescu.

Luna trecută, cei doi consilieri USR i-au scris primarului din Cocu, cerându-i imperativ reabilitarea Monumentului, lăsat în paragină ani de zile. Codruț Bădescu și Robert Ștefănescu l-au atenționat pe primar că, în cazul în care Monumentul nu va fi reabilitat, comunitatea riscă să fie amendată.

Demersul reprezentanților USR a dat roade, iar Primăria a reabilitat Monumentul Eroilor din fața Școlii Generale Cocu.

,,Ani de zile, monumentul a arătat groaznic: gard rupt, mizerie peste tot. Dacă un trecător ar fi vizitat comuna noastră și primul lucru văzut de acesta ar fi fost monumentul, cu siguranță s-ar fi întors grăbit de unde a venit, crezând că a trecut din greșeală granița cu Ucraina. Nu numai că imaginea monumentului din Cocu nu era una prin care să se exprime respectul față de eroii neamului, dar arăta și o nepăsare cruntă și lipsă de responsabilitate din partea administrației locale.

Mă bucur că anul acesta, după ce am depus la Primăria Cocu toate articolele de lege prin care îi obligam să ia atitudine, s-a rezolvat. Astfel, cu ocazia Zilei Eroilor, am putut pune și noi, cei de la USR Cocu, o coroană de flori într-un loc sacru, care de data aceasta a arătat mult mai bine. Recunoștință eternă eroilor neamului!”, declară consilierul local USR Codruț Bădescu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.