Pe linia de montaj a uzinei Automobile Dacia își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster. Producția va demara peste câteva săptămâni.

„Suntem la câteva săptămâni să avem acordul de fabricație, practic să începem, să demarăm producția Duster-noua generație la Mioveni. Și ăsta este un lucru extraordinar. Vorbim de cel mai bine vândut SUV din Europa în retail în ultimii 6 ani. Este un motiv de mândrie pentru toată lumea de pe platforma de la Mioveni, de la Centrul de Tehnologie de la Titu, de la Centrul de Excelență de Design din București”, afirmă directorul general al Automobile Dacia, Mihai Bordeanu, citat de economedia.ro.

Pe de altă parte, în 2025 la Automobile Dacia va începe și fabricația viitorului SUV Dacia de segment C bazat pe conceptul Bigster: „În 2025, la început de an, vom lansa Bigster, o mașină de segment C, mai mare decât Duster. Evident, ca să putem să-l fabricăm în 2025 trebuie să lucrăm anul viitor și asta e o mare provocare. Modelul a ajuns deja la Centrul de Design și mai departe la Centrul Tehnic de la Titu”, potrivit sursei citate.

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Pe această platformă pot fi produse astfel vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *