După ce autoritățile au anunțat ieri că în județul Argeș a sosit o nouă tranșă de tichete de masă, pentru persoanele vaccinate anti-Covid cu schema completă în lunile noiembrie și decembrie 2021 și o primă parte din luna ianuarie 2022 (aici anunțul), anunț mediatizat de presă, unii dintre beneficiarii vizați de informație s-au prezentat chiar azi la centrele de vaccinare ca să-și ridice bonurile.

Ne-au scris la redacție mai mulți cititori care reclamă, însă, că, odată ajunși la centrele în care s-au vaccinat, au avut parte de o surpriză neplăcută: nici vorbă de tichete de masă aferente perioadelor din anunț!

Am fost să verificăm în teren, iar sesizările se confirmă. De exemplu, la centrul de la Policlinica Militară de pe bulevardul Republicii din Pitești tichetele de masă se distribuie doar pentru cei vaccinați cu schema completă până pe 25 octombrie anul trecut.

Nemulțumiți, cititorii ne-au rugat să cerem precizări de la autorități. „Direcția de Sănătate Publică Argeș transmite că tichetele vor ajunge în centrele de vaccinare în câteva zile.

Fondurile sunt disponibile. Bonurile vor fi distribuite simultan în toate centrele.

Vă rugăm să ne sprijiniți în transmiterea acestui mesaj, pentru ca oamenii să nu meargă chiar de azi la centre. Ca să nu mai existe discuții, vrem să facem în așa fel încât tichetele să fie distribuite la toate centrele, începând cu aceeași dată (n.r. – care dată, nu ni se spune)”, a precizat cu puțin timp în urmă subprefectul Dragoș Predescu, același care a furnizat ieri presei anunțul, primit tot de la DSP, în urma căruia oamenii au fost puși degeaba pe drumuri.

Cu alte cuvinte, tichetele de masă au ajuns la DSP de la Ministerul Sănătății, dar Prefectura și DSP au omis ieri să precizeze că bonurile încă nu au fost distribuite de la DSP către centrele de vaccinare pentru a putea fi ridicate de beneficiari!

Ar fi cazul ca Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică să învețe să comunice exact o informație, evitând pe viitor astfel de situații neplăcute. (Foto principal: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *