La ora 11:00 județul Argeș intră sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, potrivit unei avertizări emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

COD GALBEN

Interval de valabilitate:  21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: astfel de fenomene vor fi în cursul serii și al nopții pe alocuri și în vestul și sud-estul țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată.

În județele Argeș, Vâlcea, Dâmbovița și Gorj și în zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

Notă: manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din sudul și estul țării.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *