Contractul pentru modernizarea DN 67B Scoarța-Drăgășani-Pitești (188,2 km) va fi reziliat după 13 ani în care nu s-a executat nimic. DRDP Craiova a câștigat definitiv în justiție, la Curtea de Apel București, procesul cu firmele care, deși nu au efectuat lucrările asumate, s-au împotrivit rezilierii contractului.

„După 13 ani de la câștigarea contractului, timp în care nu s-a întâmplat nimic pe acest drum, nici măcar proiectul tehnic de execuție nu a fost întocmit, și după mai multe încercări de reziliere, DRDP Craiova a câștigat definitiv procesul care permite rezilierea acestui contract.

A fost un proces dificil, cu multe termene, dar juriștii noștri au reușit performanța de a învinge avocații constructorilor, avocați specializați în astfel de litigii.

Avem pregătită documentația să lansăm în licitație actualizarea documentației tehnice, în baza expertizei realizate de CNAIR, urmând să lansăm în licitație proiectarea și execuția.

Pentru a preveni o nouă blocare a acestui proiect, vom propune ca cei 188 de km să fie împărțiți în mai multe loturi”, declară directorul regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin.

Contractul a fost semnat de DRDP Craiova în anul 2010, pentru suma de 560 de milioane de lei, cu o asociere de firme: J.V. STRABAG A.G.-S.C. STRABAG S.R.L.-S.C. DELTA ACM 93 S.A.-S.C. C&I EUROCONSTRUCT S.R.L. Pentru că firmele nu au executat nimic timp de ani de zile, DRDP Craiova a semnat rezilierea contractului în anul 2021. Asocierea de firme a contestat, însă, în justiție, și abia acum a fost emisă hotărârea definitivă.

Drumul Național 67B Scoarța-Pitești, care leagă municipiile Târgu Jiu, Drăgășani și Pitești, traversând 20 de unități administrativ teritoriale (un municipiu, un oraș și 18 comune) din județele Gorj, Vâlcea, Olt și Argeș, a ajuns într-o stare deplorabilă. (Sursă foto: adevarul.ro)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *