Primarul Cristian Gentea l-a ales pe colegul său de partid din PSD Lucrețiu Tudor să fie city manager (administrator public) al municipiului Pitești.

„Începând de luni (n.r. – 7 decembrie 2020), Piteștiul va avea city manager. Va fi Lucrețiu Tudor. Aceasta este propunerea mea. Sunt convins că mă va ajuta și abia aștept să vină lângă mine. Astăzi își va da demisia din funcția de consilier local”, a anunțat cu puțin timp în urmă, într-o conferință de presă, primarul Cristian Gentea.

Lucrețiu Tudor a îndeplinit o perioadă scurtă funcția de șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș.

Funcția de city manager al Piteștiului a fost înființată în luna octombrie a acestui an, prin hotărâre a Consiliului Local.

Potrivit Codului Administrativ, city managerul unei localități este numit de primar. Acesta își va desfășura activitatea în baza unui contract de management încheiat cu primarul, pe durată determinată. În baza contractului de management, administratorul public poate îndeplini atribuții de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local. Primarul poate delega către city manager, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Persoanele care pot ocupa funcția de administrator public, de regulă, trebuie să fi absolvit studii superioare economice, administrative, tehnice sau juridice.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *