Între zona uzinei Ford Otosan și drumul expres Craiova-Pitești va fi construit un drum de legătură, în lungime de 10 kilometri.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea viitorului drum, cu asocierea HVID Consulting-Grafic Tends. Proiectantul va elabora studiul de fezabilitate, va stabili varianta finală a traseului și va obține avizele și acordurile pentru traseul ales.

Asocierea HVID Consulting-Grafic Tends are la dispoziție 5 luni pentru finalizarea proiectului, după care va urma licitația pentru desemnarea constructorului. Termenul pentru construirea drumului, care va lega DN 6 (zona uzinei Ford Craiova) de tronsonul I al drumului expres Craiova-Pitești, este de doi ani.

Același proiectant va asigura și asistența tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor, toate pentru suma de 1.230.660 de lei plus TVA.

Viitorul drum de legătură este important pentru uzina Ford Craiova, care va avea astfel o cale mai facilă și mai ieftină pentru transportul autoturismelor fabricate aici.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *