Uzina Automobile Dacia nu este pregătită pentru termenul (iulie 2025) stabilit de Comisia Europeană pentru trecerea obligatorie la standardul Euro 7. O spune directorul general de la Dacia, Mihai Bordeanu. Dacă termenul va fi menținut, uzina de la Mioveni va fi temporar închisă, avertizează oficialul.

„Dacă cei de la Comisia Europeană rămân la părerea că în iulie 2025 va deveni obligatoriu standardul Euro 7, așa cum este scris el acum, nu vom fi gata cu noile produse. E un semnal pe care îl trimitem celor de la CE.

Comisia are o viziune «romantică» asupra costurilor, pe care le vede la doar 200-300 de euro în plus față de mașinile actuale (n.r. – Euro 6). Noi, împreună cu ACEA, Volkswagen, Ford și așa mai departe le vedem mai degrabă spre 2.000 de euro. Când specialiști, ingineri, îți spun un lucru, iar tu iei în calcul de zece ori mai puțin, nu prea e veridică abordarea. Undeva trebuie să te trezești.

(…) Planul este născut mort în opinia mea. Și nu doar noi, Dacia, spunem că vom fi nevoiți să închidem temporar uzinele, ci și Skoda și alții. Evident că eu nu-mi doresc să închid uzina de la Mioveni, dar este un mod de a le spune că trebuie să ne uităm la temă împreună, să discutăm cu specialiștii într-o cameră și să nu ieșim de acolo până nu înțelegem bine despre ce este vorba. Pentru că lucrurile nu se pot face ca pe hârtie. În viața reală lucrurile stau altfel”, declară Mihai Bordeanu, directorul general de la Automobile Dacia, citat de economica.net. Amănunte, AICI.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *