Transformarea a 90 de contracte individuale de muncă pe perioadă determinată în contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată este unul dintre punctele acordului încheiat pe 9 decembrie la Uzina Dacia între Administrație și Sindicat. Potrivit înțelegerii, parte a Contractului Colectiv de Muncă pentru 2022 (aici amănunte), transformarea va fi făcută progresiv, începând din luna ianuarie și până în luna mai a anului viitor.

Administrația și Sindicatul Autoturisme Dacia anunță criteriile în baza cărora s-a ajuns la un număr de 90 de salariați care vor beneficia de această transformare:

-contractul individual de muncă pe perioadă determinată să fie activ la data de 10 decembrie 2021;

-vechimea în derularea contractelor individuale de muncă pe perioadă determinată cumulată la data de 10 decembrie 2021 să fie mai mare sau cel puțin egală cu 4 ani și 7 luni;

-salariații să nu fi avut contract pe perioadă nedeterminată încheiat cu Automobile Dacia sau cu o societate afiliată și să fi plecat cu plăți compensatorii, la cerere, prin demisie sau din cauza unor abateri disciplinare;

-salariații să nu fi avut mai mult de 8 ore de absențe nemotivate pe tot parcursul derulării contractului de muncă pe perioadă determinată.

„Transformările de contracte se vor realiza eșalonat, începând cu luna ianuarie până în luna mai 2022.

Salariaților care îndeplinesc cumulativ toate criteriile și ajung la termenul legal de expirare a contractului li se va transforma contractul în ultima lună de valabilitate a contractului actual”, anunță Administrația și Sindicatul Autoturisme Dacia. (Foto: Arhivă)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *