Decizia CCR de a declara neconstituțională legea care elimina pensiile speciale ale parlamentarilor este criticată de Ionuț Moșteanu. Deputatul USR de Argeș anunță că partidul pe care îl reprezintă va iniția un nou proiect de lege pentru desființarea acestor pensii nesimțite.

Ionuț Moșteanu, lider al deputaților USR și parlamentar de Argeș, cataloghează ca imorală și absurdă hotărârea dată azi de Curtea Constituțională: „CCR ne-a spus astăzi că sutele de foști parlamentari, mulți dintre ei condamnați și anchetați penal, trebuie să își primească pensiile speciale înapoi. O decizie imorală și absurdă. Vedem un întreg sistem construit de vechea clasă politică, sistem care luptă zi de zi pentru apărarea privilegiilor.

Ce le va spune PSD-istul Valer Dorneanu, președintele CCR, celor aproape 1 milion de pensionari care sunt nevoiți să trăiască din pensia minimă?

E normal ca foști parlamentari ajunși judecători CCR să decidă pentru pensiile foștilor parlamentari? S-a ajuns aici prin politizarea CCR, la care nu vor să renunțe nici astăzi PSD și PNL”.

Moșteanu anunță că USR va iniția un nou proiect de lege în vederea desființării pensiilor speciale pentru parlamentari: „USR va depune un nou proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Să nu creadă că renunțăm!

Ne luptăm din 2017 pentru eliminarea acestor privilegii nesimțite. E primul proiect depus de USR.

Am oprit și pensiile speciale pentru primari, iar Cristian Ghinea s-a asigurat, prin PNRR, că nu vor mai fi introduse noi categorii de pensii speciale, iar cele actuale vor fi eliminate ori recalculate. Lupta continuă”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.