Update, ora 17:30

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că circulația a fost reluată pe ambele sensuri pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea.

Update, ora 15:10

Biroul de presă al Poliției Argeș ne informează că și cele două victime rănite grav au murit: “Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 29 de ani, din Miercurea Sibiului, județul Sibiu, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Drăganu, din direcția Pitești către Râmnicu Vâlcea, a intrat în coliziune, în împrejurări care urmează a fi stabilite din cercetări, cu un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, condus din sens opus de un bărbat de 52 de ani, din București.

Din impact, ansamblul auto, care transporta peste 100 de butelii cu oxigen (dintre care circa jumătate aveau încărcătură), a părăsit partea carosabilă în partea stângă a sensului său de deplasare, într-o zonă cu diferență de nivel, iar o parte din butelii s-au împrăștiat pe carosabil.

De asemenea, în urma impactului, componente ale autoturismului s-au desprins, avariind un alt autoturism, condus de un bărbat de 36 de ani, din Pitești, care se deplasa din direcția Pitești spre Râmnicu Vâlcea.

În urma evenimentului, la fața locului a fost constatat decesul pasagerului stânga față din primul autoturism (cu volan pe dreapta), respectiv un bărbat de 51 de ani, din comuna Ciocănești, județul Dâmbovița.

Ceilalți doi ocupanți, respectiv un bărbat de 29 de ani, din județul Sibiu (conducătorul auto – dreapta față), și un bărbat de 25 de ani, din Bârlad, județul Vaslui, au fost transportați la o unitate medicală în stare foarte gravă, iar ulterior au decedat.

Ceilalți doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier”.

Update, ora 13:40 

La fața locului a ajuns și o macara, care preia restul buteliilor de oxigen rămase în remorca autocamionului căzut în râpă.

Update, ora 12:15 

ISU Argeș: “În urma impactului, autocamionul a părăsit partea carosabilă, a rupt glisiera și a căzut într-o râpă. Au rezultat 4 victime: una decedată, două în stare gravă și șoferul autocamionului, care a reușit să se evacueze. Intervenția salvatorilor este una dificilă din cauza autocamionului căzut în râpă, care este încărcat cu 52 de buteli de oxigen pline și 66 goale. Nu există risc de explozie, deoarece buteliile au fost scoase din zona de pericol”.

Update, ora 11:10

Poliția Argeș anunță că o persoană a murit, iar alte două, rănite, au fost transportate la spital: “Din păcate, a fost declarat decesul unei persoane, iar alte două au fost transportate la spital. Vom reveni cu date în dinamică”.

Update, ora 11:00

Carosabilul în zonă este umed, fără depunere de zăpadă. Traficul este oprit pe DN 7, circulația fiind deviată – pentru următoarele două ore – pe DN 73C Râmnicu Vâlcea – Curtea de Argeș – DN 7C Pitești.

Știrea inițială, ora 10:45

Un accident rutier în care au fost implicate un autocamion cu semiremorcă încărcat cu tuburi de oxigen și două autoturisme s-a produs în această dimineață, în jurul orei 10:00, pe DN 7, pe raza comunei Drăganu.

La fața locului intervin un echipaj de descarcerare și mai multe echipaje de ambulanță.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *