Update, ora 21:10

Jurnalistul Mirel Curea scrie în Evenimentul Zilei despre cauza decesului lui Bogdan Stanoevici. „Nu aș fi scris niciodată cele de mai jos dacă, potrivit unui obicei românesc sau nu, habar nu am, pe subiect nu s-ar fi bătut câmpii crâncen și nu s-ar fi ajuns cu stabilirea vinovățiilor până în zone care țin strict de patologiile psihiatrice”, explică jurnalistul.

„Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală. Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80%, și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-Cov2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie, a fost necesară intubarea. A început ventilarea mecanică și, totodată, a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%”, scrie Mirel Curea. Continuarea articolului, aici.

Știrea inițială, ora 11:00 

Bogdan Stanoevici a murit astăzi, la vârsta de 62 de ani.

Către sfârșitul lunii noiembrie 2020, Stanoevici a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București, fiind diagnosticat cu COVID-19. Starea lui de sănătate s-a agravat rapid, după internare fiind transferat la Anestezie-Terapie Intensivă.

Ulterior, din cauza complicațiilor generate de COVID-19, Bogdan Stanoevici a fost internat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu”, fiind conectat la un aparat care a preluat funcțiile inimii și ale plămânilor pentru ca organele să se refacă (respirație extracorporală).

Fost ministru pentru românii de pretutindeni în Guvernul Ponta și fost manager al Circului Metropolitan, actorul Bogdan Stanoevici – care a candidat la alegerile prezidențiale din 2019 și la alegerile locale din 2020 pentru funcția de primar general al Capitalei – a criticat în repetate rânduri măsurile impuse de autorități pe fondul pandemiei de COVID-19. În primăvara anului trecut, el a participat în Piața Victoriei din București la un miting la care protestatarii au reclamat instaurarea unei ”dictaturi medicale”, miting la care s-a pupat și s-a îmbrățișat cu alți protestatari. (Sursă foto: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *