După Universitatea din Pitești, și Universitatea Maritimă din Constanța își anunță intenția de a participa alături de Universitatea Politehnica București la crearea Universității Naționale de Științe și Tehnologie Politehnica.

Președintele Senatului Universității Maritime din Constanța (UMC), Cornel Panait, declară pentru constanta.info: „Este o idee deocamdată. Ne dorim ca prin fuziune cu Politehnica din București, Universitatea din Pitești și eventual încă două universități să devenim parte dintr-o nouă universitate, care se va numi Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica.

Din punctul meu de vedere, pentru UMC este o mare oportunitate, dar, înainte să se întâmple acest lucru, trebuie să avem votul profesorilor din Universitatea Maritimă, așa că vom organiza un referendum, la care își vor putea exprima opinia.

Nimeni nu-și va pierde locul de muncă, va dispărea doar funcția de rector. Spun că este o oportunitate pentru că acum suntem o universitate mică, dar putem avea șansa să facem parte dintr-o universitate mare, să căpătăm o altă dimensiune, să atragem investiții mai mari și să putem aduce mai mulți studenți. Vom fi parte dintr-o universitate respectată la nivel național”.

Universitatea din Pitești (UPIT), printr-o comisie condusă de rectorul Dumitru Chirleșan (foto principal), negociază deja cu Universitatea Politehnica București (al cărei rector este Mihnea Costoiu) constituirea Universității Naționale de Științe și Tehnologie Politehnica. Majoritatea profesorilor de la UPIT s-au exprimat în favoarea proiectului.

Universitățile care vor participa la acest proiect se vor desființa ca entități distincte, urmând ca prin lege să fie constituită noua universitate națională.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *