Refugiații din Ucraina care ajung în Pitești pot beneficia de transport gratuit în regim de taxi. Este inițiativa unui tânăr taximetrist originar din comuna Curtișoara (Olt) și stabilit de șase ani în municipiul Pitești. Cosmin Bălășoiu, în vârstă de 28 de ani, spune că ideea de a-i ajuta astfel pe refugiați i-a venit de la un coleg din Iași.

Taximetristul așteaptă să fie contactat de cei care au nevoie. Pentru a fi cât mai vizibil în trafic, și-a inscripționat autoturismul cu un mesaj în limba engleză: „Free rides for ukrainian people” („Curse gratuite pentru ucraineni”).

„Cei care au posibilitatea să îi găzduiască pe vecinii noștri, fie că este vorba de hoteluri sau pensiuni, fie de persoane particulare, pot lua legătura cu mine, iar eu îi voi transporta gratuit pe ucraineni la locurile de cazare”, spune Cosmin Bălășoiu.

L-am întreabat pe piteștean dacă efortul financiar pe care îl presupune un astfel de gest nu este prea mare pentru el în contextul scumpirilor carburanților auto. „Schimbările de preț la carburant ne afectează pe noi direct, dar cu asta pot eu ajuta! Muncesc de dimineață până seara să aduc un venit decent familiei”, răspunde taximetristul.

Cosmin Bălășoiu poate fi contactat la numărul de telefon 0760.075.606.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.