Patricia Bănică, tehnician nutriționist, va începe pe 1 martie 2024 consultațiile la Centrul Medical Doctor Luca Medicover din Pitești. Absolventă a cursurilor de tehnician nutriționist din cadrul Școlii Fitness Scandinavia din București, Patricia Bănică are o experiență de 5 ani în a-i ajuta pe cei care vor să adopte un stil de viață sănătos.  

Trebuie să mâncăm pentru a trăi, nu să trăim pentru a mânca. Fiecare organism este unic în felul său și nevoile sunt diferite. Iar aici intervine tehnicianul nutriționist.

„A mânca sănătos nu este un moft, ci o necesitate, care ține de educație și informație în primul rând. O alimentație sănătoasă, echilibrată ajută nu numai la prevenirea bolilor, ci implicit la vindecarea lor. Atunci când alimentația este echilibrată, noi suntem echilibrați și organismul nostru poate face față mult mai ușor factorilor stresori”, afirmă Patricia Bănică, tehnician nutriționist.

Un tehnician nutriționist este un profesionist din domeniul sănătății specializat în nutriție și dietetică, specialist care lucrează sub supravegherea unui dietetician sau a unui nutriționist licențiat. Rolul acestuia este esențial în promovarea unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață echilibrat.

Iată câteva aspecte esențiale despre cum poate fi de folos un tehnician nutriționist:

Evaluarea necesităților nutriționale

Tehnicienii nutriționiști evaluează nevoile nutriționale ale pacienților pe baza unor variabile cum ar fi vârsta, sexul, greutatea, înălțimea și nivelul de activitate fizică.

Planificarea dietelor

Ei elaborează planuri de alimentație și diete specifice, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui client, pentru a ajuta la gestionarea greutății, a bolilor cronice sau la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Educație nutrițională

Oferă informații și resurse educaționale despre nutriție și alimentație sănătoasă, ajutând clienții să înțeleagă cum alegerile alimentare influențează sănătatea și bunăstarea lor.

Monitorizarea progresului

Urmăresc progresul clienților și ajustează planurile alimentare după nevoie, asigurându-se că obiectivele nutriționale sunt atinse.

Colaborarea cu alți specialiști

Tehnicienii nutriționiști lucrează adesea în echipe multidisciplinare, colaborând cu medici, asistenți medicali și alți specialiști, pentru a le oferi o îngrijire medicală adecvată pacienților.

„Vin în ajutorul tuturor celor care doresc să adopte un stil de viață sănătos. Bazat pe nevoile energetice ale fiecăruia în parte și pe preferințele alimentare, vom reuși împreună să atingem obiectivele propuse, fie că este vorba de slăbire sau îngrășare. Totul se bazează pe alimentație sănătoasă, echilibrată și diversificată și pe hidratare corespunzătoare, fără suplimente, fără restricții”, spune Patricia Bănică.

Ce se întâmplă la un consult de specialitate?

Pacientul este cântărit cu un cântar cu bioimpedanță. În urma rezultatelor afișate, se fac calculele pentru a afla necesarul energetic (de câte calorii are nevoie organismul), se calculează indicele de masă corporală (care ne spune dacă organismul are o greutate corespunzătoare sau nu pentru vârsta și înălțimea pacientului) și se stabilesc obiectivele.

Bazat pe preferințele alimentare, se va realiza un plan alimentar personalizat, pe care pacientul va trebui să îl urmeze până la atingerea obiectivelor propuse. În nutriție nu există restricții, contează cantitatea și asocierea corectă a grupelor alimentare.

Dacă doriți un stil de viață sănătos, este momentul să vă programați acum pentru o consultație de specialitate la tehnicianul nutriționist Patricia Bănică, la Centrul Medical Doctor Luca Medicover din Pitești. Numărul de telefon pentru programări este 0248.222.282.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *