Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Pitești va avea un nou medic-șef. Funcția a fost câștigată de dr. Liana Alexandra Ciocârlan, în urma examenului organizat de SJU pe 1 aprilie 2024.

Potrivit procedurii, rezultatul examenului („admis”) urmează să fie validat de Consiliul Județean (CJ) Argeș, instituția căreia i se subordonează administrativ SJU. Validarea va fi făcută în următoarea ședință în plen a Consiliului Județean – o ședință extraordinară – programată pentru marți, 9 aprilie.

După validarea rezultatului de către CJ, managerul Spitalului Județean va emite decizia de numire a doctoriței Liana Alexandra Ciocârlan în funcția de medic-șef al Secției ATI.

Liana Alexandra Ciocârlan, medic specialist în anestezie și terapie intensivă, vine din afara SJU Pitești, ultima instituție medicală la care a profesat fiind Spitalul Monza din București. Celei care a ocupat până acum funcția, dr. Floarea Luminița Galbenu, i-a expirat delegarea pe post. Aceasta din urmă va lucra în continuare ca medic la Secția ATI a SJU Pitești.

Absolventă în 2002 a Facultății de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, dr. Liana Alexandra Ciocârlan a obținut în 2010 Diploma Europeană în Anestezie și Terapie Intensivă.

Între 2010 și 2016 a făcut parte din echipa de medici ATI de la Frimley Park Hospital, Royal Hampshire County Hospital (Winchester) și Royal Albert Edward Hospital (Wigan), în Marea Britanie.

Revenită în România în 2016, a lucrat la Spitalul Sanador, iar în 2017 s-a alăturat echipei Brain Institute – Spitalul Monza din Capitală.

Are supraspecializări în anestezie și terapie perioperatorie în chirurgia vasculară, politraumă și neuroanestezie. (Sursă foto: braininstitute.ro)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *