Echipa medicală a Spitalului Județean de Urgență Pitești s-a mărit. Vorbim despre un medic care li s-a alăturat, în prima linie, cadrelor din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Mariana Mostoghiu, medic primar, a venit la SJUP prin transfer de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. Spune că aici a găsit aparatură performantă și un colectiv de excepție, fiind mândră de alegerea făcută: „Se știe că la Spitalul Județean ajung cazurile cele mai grave din Argeș, de multe ori chiar și din alte zone din țară. Este o provocare să te afli în prima linie a celei mai importante unități medicale din județ”.

Timp de 21 de ani, Mariana Mostoghiu a lucrat în mai multe unități sanitare din Argeș. A început la Costești, a colaborat cu Spitalul din Călinești, iar ulterior a activat la Direcția de Sănătate Publică. Inițial, a optat pentru medicina de familie.

„Înainte să ajung la Pitești, am fost medic la Spitalul Curtea de Argeș, de unde am venit prin transfer. Pe lângă faptul că sunt mai aproape de casă, abia acum mă simt împlinită. Nu era pentru mine medicina de familie, unde se pune accent mai mult pe scriptologie. Aici ai satisfacția muncii depuse la secundă. Este adevărat, e presiune, e adrenalină, dar asta te face și să fii implicat. Aici rar sunt timpi morți. Nu ai voie să greșești. Pentru ca totul să fie bine, să nu ai regrete, trebuie să te dăruiești acestei meserii, să te gândești că pacientul ar putea să fie copilul tău sau părintele tău și să faci tot ce îți stă în putință să îl salvezi.

Mă bucur tare mult că echipa alături de care lucrez m-a primit cu căldură, înțelegere. În plus, îmi place mediul în care lucrez, dar și faptul că dotările ne permit să acționăm în sprijinul pacienților.

Trecând de la medicina de familie la cea de urgentist pot spune că înțeleg mult mai bine acum că adresarea unora dintre pacienți nu este cea corectă. Urgența se aglomerază de multe ori cu pacienți care ar trebui să se trateze acasă. M-aș bucura mult dacă s-ar schimba ceva în acest sens, dacă pacienții care nu reprezintă urgențe medicale s-ar gândi înainte să vină la Județean că oricând pot ocupa un pat în locul unei persoane a cărei viață atârnă de acel loc”, spune medicul Mariana Mostoghiu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *