Un castel-muzeu dedicat lui Dracula a fost deschis în județul Argeș, în comuna Arefu, satul Căpățânenii Ungureni (strada Principală, nr. 190), pe Transfăgărășan, la poalele Cetăţii Poenari.  

Investiția este privată, a unei familii care deține în zonă și complexul turistic „Dracula”.

Programul de vizitare este zilnic, între orele 09:00 și 17:00.

„Costul biletului este de 30 de lei de persoană. Pentru grupurile de peste 30 de persoane, vă rugăm să ne contactați. Vă recomandăm o rezervare prealabilă pentru grupurile de peste 30 de persoane”, informează proprietarii.

Muzeul are aproximativ 850 de mp și este dipus pe 3 etaje:

-la etajul 1 – un mic lobby, o sală de proiecție cu filme despre viața domnitorului și un magazin de suveniruri;

-la etajul 2 – o expoziție a cunoscutului pictor și sculptor Valentin Tănase, cu scene din viața domnitorului și bustul lui Vlad Țepeș, mai multe obiecte tradiționale din epoca respectivă și obiecte personale ale domnitorului;

-la etajul 3 – sala tronului, cu o scenă cu solii turci.

„Ideea de a construi Castelul Dracula a provenit de la faptul că ne aflăm într-o zonă în care Vlad Ţepeş chiar a stat foarte mult timp cu adevărat, suntem în apropierea Cetăţii Poenari. De ce Vlad Ţepeş? Pentru că Vlad Ţepeş a fost unul dintre cei mai apreciaţi conducători de oaste din zona noastră. Am încercat să facem acest castel în ideea de a fi şi în această zonă ceva de vizitat, dat fiind că Cetatea Poenari a fost închisă o lungă perioadă de timp şi în acest moment este închisă”, spune proprietara muzeului, Cristina Stanciu.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *