Argeșul se numără printre județele vizate de avertizări cod galben și cod portocaliu emise cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie.

Cod galben

Interval de valabilitate: 3 aprilie, ora 23:00 – 5 aprilie, ora 10:00. Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Vremea va fi deosebit de rece și temporar se vor semnala precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (4 spre 5 aprilie) aria acestora se va restrânge către nord-est.

În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40…50 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și în sudul Olteniei și al Moldovei, unde vitezele la rafală vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în restul țării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 4 aprilie, ora 02:00 – 4 aprilie, ora 22:00. Fenomene vizate: ninsori abundente. Zone afectate: Carpații Meridionali și sudul Carpaților Orientali, în special la altitudini de peste 1.400 de metri.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent, în special la altitudini mai mari de 1.400 de metri.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…60 km/h, și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *