Update, ora 15:45

În locul lui Florin Roman, ministru interimar al Cercetării, Inovării și Digitalizării va fi numit Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Știrea inițială, ora 14:05

Acuzat că a plagiat și că a mințit cu privire la studiile sale, Florin Roman (PNL) și-a anunțat cu puțin timp în urmă demisia din funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorbă îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl. Dacian Cioloș, ne vedem în instanță. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie să dea un verdict.

În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru „conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman pe contul său de socializare.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.