Compania turcească Yildiz Entegre România a început testarea echipamentelor care vor asigura producția de materiale procesate din lemn în fabrica sa din comuna argeșeană Oarja. Potrivit reprezentanților companiei, testarea echipamentelor este un proces necesar pentru a asigura garanția calității producției de plăci MDF, uși și parchet fabricate în România sub licența holdingului.

Presa pentru producția de plăci MDF se încadrează în investiția de 170 de milioane de euro făcută de companie în România și a fost achiziționată de la firma germană Siempelkamp, lider mondial în fabricarea de echipamente destinate producției prefabricatelor din lemn. Echipamentul a fost instalat cu ajutorul echipei germane a companiei, care a asigurat consultanța necesară pentru punerea în funcțiune a presei.

„Echipamentul ales îi va permite companiei noastre să își respecte angajamentele referitoare la protecția mediului și siguranța procesului de producție, asumate încă de la lansarea proiectului în România. Presa instalată în fabrică face parte din echipamentele de ultimă generație în domeniu, motiv pentru care producția sa a durat un an și jumătate și respectă cele mai înalte standarde internaționale de calitate”, declară Mustafa Korkmaz, directorul general al companiei.

Instalarea presei va permite susținerea capacității de producție anunțată inițial de liderii concernului turcesc. La momentul lansării producției, Yildiz Entegre România va atinge numărul optim de angajați, respectiv 600 de persoane.

Anunțul a fost făcut de companie astăzi, chiar în ziua în care doamna Füsun Aramaz, ambasador al Turciei în România, s-a aflat într-o vizită oficială în Pitești. A fost însoțită de reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România.

Printre altele, partea turcă și-a declarat interesul de a investi într-un viitor parc industrial în Pitești.

Multe dintre firmele turcești colaborează cu Dacia Renault și vor să se extindă, Dacia fiind cel mai bine vândut autoturism în Turcia.

„În județul nostru există 140 de firme cu capital turcesc, ceea ce plasează Turcia pe locul 3 după Italia și Franța într-un clasament al investitorilor străini în Argeș”, precizează prefectul Emilia Mateescu, gazda de azi a doamnei ambasador.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • O nouă fabrică va fi deschisă în Argeș

    Grupul german Kärcher va deschide la toamnă o nouă fabrică în Curtea de Argeș, unde va pro…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *