Tulpina Delta, din India, a noului coronavirus va deveni predominantă și în România, spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: „Ea (n.r. – tulpina Delta) este cu o rată de infectivitate mai mare decât celelalte tulpini circulante. Conform estimărilor pe care asociaţiile europene le fac, durata până la care tulpina Delta şi rata de infectivitate a acesteia vor avea consecinţe nu este una foarte lungă. Este vorba, probabil, de mai multe săptămâni sau mai puţine luni până când şi la noi tulpina Delta va deveni predominantă.

M-aş feri să dau o estimare exactă, pentru că există numeroşi factori care contribuie. Aşa cum am văzut şi ce s-a întâmplat anul trecut pe perioada de vară: incidenţa a scăzut şi era un an în care nu am avut vaccinare, aşa cum vedem că se întâmplă în alte ţări. Acolo unde există un procent mare de vaccinaţi cu două doze, cum este Israelul, incidenţa este ţinută sub control în continuare”.

Ministrul Sănătății afirmă că vaccinarea este cea care ne protejează şi că încă nu am scăpat de pericol.

„Ne dorim, evident, să creştem rata de imunizare şi procesul celor vaccinaţi, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite ţări tulpina Delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de mare îngrijorare la ce se întâmplă şi la cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, incidenţe care cresc pe baza infectărilor cu tulpină Delta”, declară Ioana Mihăilă.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *