Astăzi, 15 decembrie 2020, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de modernizare a unui tronson de 7,416 km din drumul județean 703B Șerbănești – Siliștea. Sectorul de drum modernizat face legătura între comuna Rociu (satul Șerbănești) și comuna Căteasca (satul Siliștea) și este situat în apropierea autostrăzii A1 București – Pitești.

Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, lucrările au mai constat în amenajarea unui număr de 27 de drumuri laterale pe o lungime de maximum 25 de metri, realizarea acceselor la proprietăți pe o lungime de 311 metri, amenajarea a două stații de autobuz și marcaje, respectiv semnalizare rutieră.

De asemenea, au fost executate: 6 podețe transversale, șanțuri betonate – pe o lungime de 4.688 de metri, șanțuri de pământ – pe o lungime de 4.422 de metri pe partea stângă și 4.434 de metri pe partea dreaptă, rigolă ranforsată – pe o lungime de 60 de metri și rigolă carosabilă – pe o lungime de 56 de metri.

Lucrările s-au derulat pe o perioadă de 16 luni. Investiția se ridică la 11.708.685 de lei (din care 11.412.258,59 de lei – finanțare prin PNDL și 296.426,41 de lei – bani din bugetul Consiliului Județean Argeș).

De beneficiile acestei lucrări se bucură, în special, cetățenii din zona de sud a județului, din localități precum Costești, Rociu, Căteasca, Popești, Recea, Izvoru sau Buzoești. Aceștia vor avea acces mult mai rapid la autostrada A1, fără a mai fi nevoiți să ocolească prin Pitești, având în vedere și faptul că se estimează că la începutul anului viitor vor fi finalizate lucrările de modernizare și la o porțiune de 9 km din drumul județean DJ 703B Costești-Rociu, potrivit CJ.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.