Astăzi, 15 decembrie 2020, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de modernizare a unui tronson de 7,416 km din drumul județean 703B Șerbănești – Siliștea. Sectorul de drum modernizat face legătura între comuna Rociu (satul Șerbănești) și comuna Căteasca (satul Siliștea) și este situat în apropierea autostrăzii A1 București – Pitești.

Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, lucrările au mai constat în amenajarea unui număr de 27 de drumuri laterale pe o lungime de maximum 25 de metri, realizarea acceselor la proprietăți pe o lungime de 311 metri, amenajarea a două stații de autobuz și marcaje, respectiv semnalizare rutieră.

De asemenea, au fost executate: 6 podețe transversale, șanțuri betonate – pe o lungime de 4.688 de metri, șanțuri de pământ – pe o lungime de 4.422 de metri pe partea stângă și 4.434 de metri pe partea dreaptă, rigolă ranforsată – pe o lungime de 60 de metri și rigolă carosabilă – pe o lungime de 56 de metri.

Lucrările s-au derulat pe o perioadă de 16 luni. Investiția se ridică la 11.708.685 de lei (din care 11.412.258,59 de lei – finanțare prin PNDL și 296.426,41 de lei – bani din bugetul Consiliului Județean Argeș).

De beneficiile acestei lucrări se bucură, în special, cetățenii din zona de sud a județului, din localități precum Costești, Rociu, Căteasca, Popești, Recea, Izvoru sau Buzoești. Aceștia vor avea acces mult mai rapid la autostrada A1, fără a mai fi nevoiți să ocolească prin Pitești, având în vedere și faptul că se estimează că la începutul anului viitor vor fi finalizate lucrările de modernizare și la o porțiune de 9 km din drumul județean DJ 703B Costești-Rociu, potrivit CJ.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *